Ganduri pentru inceput de an

ianuarie 13, 2016

La sfarsitul anului trecut m-am intalnit cu o amica care era devastata… Plansa, nedormita, suparata rau pe viata, considerandu-se o victima a ‘’societatii denaturate’’(vorbele ei) in care traim. Descoperise de curand ca sotul are o amanta(surpriza a venit la pachet si cu faptul ca tipa face parte din cercul lor de prieteni) de care e indragostit pana peste cap. Dupa indelungi certuri, discutii, frustrari acumulate, au ajuns impreuna la concluzia ca divortul e singura solutie pentru a pune capat situatiei. Nu stia ce si cum sa faca, incotro sa o apuce de parca respectivul era singurul barbat pe lume; teama de viitor pusese stapanire pe gandirea ei, pe intreaga fiinta. Se simtea neputincioasa, si mi s-a parut hilar ca nu concepe fericirea decat alaturi de el. Era intr-o semi-depresie. Plangea si era vizibil afectata. Depindea mult de el, atat sentimental si oarecum financiar, avand o firma impreuna. Isi facuse atatea planuri de viitor alaturi de el si toate visele se naruisera!

Am stat de vorba cu ea o dupa-amiaza intreaga si am reusit cumva sa o conving sa vada cu alti ochi situatia in care se afla. Si anume sa primeasca aceasta schimbare din viata ei ca pe o noua provocare. I-am dezvaluit atunci ca de-a lungul anilor, am fost deschisa permanent la modul de a privi lucrurile in viata, la situatii inedite, intamplari traite sau auzite. Le tratez din perspective diferite, incerc sa le vad cu alti ochi, si in general sunt dornica sa invat si a acumulez notiuni noi cu fiecare experienta pozitiva sau negativa survenita in rutina mea de zi cu zi(desi ma tin departe de rutina, in general). Am invatat de-a lungul timpului ca orice obstacol aparut poate fi tratat ca o noua provocare. O provocare la schimbare.

In cazul prietenei mele, aceasta intamplare(din punctual meu de vedere, desigur) poate fi tratata ca o posibilitate de a schimba ceva in viata ei. In bine, evident. Ceea ce i s-a intamplat, situatia in care se afla, reprezinta intr-adevar un test dur al vietii. Dar si un moment prielnic pentru a evolua, pentru a-si redescoperi resursele interioare, forta nebanuita pe care o are in a realiza, a construi ceva pentru ea, de a fi fericita.

Stiu, veti spune ca e usor sa dai sfaturi, insa numai de noi depind alegerile pe care le facem in viata. Nu e timp pentru regrete, si nici pentru lamentari. Nu are rost sa regreti ceea ce ai facut sau nu la un moment dat, ci ceea ce nu faci acum, azi, cel tarziu maine.

Intalnesc frecvent persoane care nu sunt deschise la nou, la schimbare. Raman plafonati in propriile reguli de viata, prejudecati, orice schimbare le da viata peste cap, sunt parca imobilizati in rutina lor zilnica.

Dintotdeauna am fost deschisa la noi provocari, la schimbare, in general. Viata m-a condus pe cai diverse, una mai interesanta si mai provocatoare decat cealalta.

In concluzie: nicodata sa nu spui niciodata!!

Si inca ceva: privesc viata intr-un mod mai relaxat. Zambesc mai des. Si caut cu orice pret motive de bucurie. Iar daca am chef sa incerc ceva nou, inedit, nu ezit si nu astept confirmari din partea nimanui.

Si nu-mi fac niciodata planuri pe termen lung. Pentru ca am invatat din proprie experienta ca viata te poate surprinde placut sau mai putin placut in orice moment al sau.

IMG_9147

Cu drag,

Simona


Comments

Loading Facebook Comments ...

Post a new comment