Madeira-partea 1

aprilie 26, 2015

Era in septembrie 1999 cand am pasit pentru prima data pe aceasta insula incredibil de frumoasa.

Madeira, Funchal -1999

Madeira, Funchal -1999

Dupa 13 ani, adica in 2012, am revenit. Rar merg de doua ori in acelasi loc. Insa, Madeira chiar a meritat sa o revad. Pentru ca ofera atat de multa frumusete!!

In curtea interioara a hotelului The Cliff Bay, Madeira-2012

In curtea interioara a hotelului The Cliff Bay, Madeira-2012

Paduri  garnisite cu hortensii si agapanthus, gradini luxuriante, munti ce se profileaza pe un cer albastru intens, piscine naturale cu apa calda, clima subtropicala blanda, vai adanci pline de vegetatie multicolora, varietatea de flori si nu in ultimul rand, mancarea traditionala, definesc cea mai exotica insula a Europei, Madeira.

Una dintre terasele hotelului The Cliff Bay

Una dintre terasele hotelului The Cliff Bay

DSC_9542 copy

Pentru iubitorii de trasee montane, de la Pico do Arierio(1810m), o excursie pana la cel mai inalt varf al insulei, Pico Ruivo-1861m poate fi maxima incantare.

2

 

3

5-c

”Levada Walks” sunt trasee superbe, create pe marginea canalelor, de care te poti bucura in liniste si aer curat, in padure, departe de agitatia oraselor. ”Levada” inseamna mini-canal in portugheza.

Bordurile de agapanthus sunt omniprezente in padurile madeireze

Bordurile de agapanthus sunt omniprezente in padurile madeireze

Piscinele naturale de origine vulcanica din Porto Moniz sunt un punct de atractie de neratat din Madeira. Situate in vestul insulei, piscinele ofera un tablou ce pare desprins dintr-o lume magica a sirenelor.

5

5-a

5-b

Cabo Girao, este un alt punct de atractie ce aduna in jur de 1800 turisti zilnic. Cu toata aglomeratia, merita admirat peisajul ce ti se deruleaza in fata ochilor. Este spectaculos, unic. Si cand te afli la o inaltime de peste 500m chiar si pentru cateva minute pe o platforma din sticla groasa, transparenta, iar sub picioare se afla oceanul cu malul stancos, adrenalina este maxima.

6

6-a

Din Funchal-capitala insulei se poate ajunge in Cabo Girao prin Camara de Lobos, un sat de pescari foarte pitoresc. In port, pestele spada sta la uscat precum rufele pe sarma. Barcile, fiecare cu o poveste in spate isi asteapta pescarii pentru a iesi in larg.

Camara de Lobos

Camara de Lobos

O alta amintire frumoasa care mi-a ramas vie in minte este casa reprezentativa, traditionala a fermierilor din Santana. Cateva exemplare din sec al XVI-lea sunt pastrate, conservate si redate publicului spre a fi vizitate.

8

Port "tricoul romanesc", semnat de Adrian Oianu

Port „tricoul romanesc”, semnat de Adrian Oianu

Daca iti doresti genul de vacanta in care sa lenevesti pe o plaja cu nisip fin, la soare, ei bine, atunci Madeira nu este destinatia potrivita. Pentru ca Madeira este o destinatie a drumetiilor, este locul unde te poti bucura la maxim de natura, de flora si fauna abundenta, locul unde norii, cu o incredibila repeziciune imbraca muntii cu valuri de ceata oferind imagini spectaculoase, locul unde albastrul intens al oceanului se intrepatrunde cu cel al cerului in zilele senine, formand un albastru infinit greu de uitat.

BookOfStyle-Simona Dragan

Foto/text: Simona Dragan

Cabo Girao, Maderia-2012

Cabo Girao, Maderia-2012

 

 


Comments

Loading Facebook Comments ...

Post a new comment