Rochia petrecuta(the wrap dress)

martie 26, 2016

Era in 1974 cand Diane von Furstenberg a debutat cu prima rochie petrecuta(the wrap dress), creata dintr-un material sofisticat cu imprimeu grafic, moderna, eleganta si cu personalitate, raspandind astfel o adevarata revolutie a modei.

A

Style Icon-ul Jerry Hall in cadrul unei prezentari marca DVF-New York, 1974

“Aveam 21 ani si lucram ca stagiar pentru Angelo Ferreti, care obisnuia sa tipe la toata lumea, dar era un geniu. M-a invatat enorm despre culori si imprimeuri”, afirma intr-un interviu Diane von Furstenberg.

In 1972 cu o valiza plina de printuri grafice, Diane von Furstenberg a ajuns in New York, desi urma sa mai treaca inca 2 ani pana cand debutul rochiei petrecute(the wrap dress) avea sa-i catapulteze cariera.

“Rochia era bazata pe ideea a ceea ce am vazut ca poarta balerinele “little wrap top with the matching skirts ‘’ desi forma in sine nu era revolutionara. Designul aparuse de ani buni, dar nimeni nu-l concepuse intr-un jerse imprimat. Materialul care se modela pe corp, imprimeul grafic ii confereau mai multa dinamica rochiei. Toata lumea a adorat-o in acel moment .” DVF

“Totul s-a petrecut foarte rapid”, spune DVF despre succesul exploziv al designului ei care a propulsat-o pe coperta Newseek in 1976.

“Dupa 40 de ani, ma uit inapoi si pare incredibil ce s-a intamplat cu acest model de rochie…” dezvaluia Diane de curand.

Pentru ca intr-adevar, modelul a fost preluat in mod constant de marile case de moda si readaptat in permanenta noilor repere stilistice.

B

Rochie semnata Donna Karan, 2012

Modelul rochiei petrecute flateaza orice tip de silueta. Are avantajul de a fi putea fi purtata la birou, sau la ocazii speciale. Diferenta o va face materialul din care este confectionata si evident, croiala.

0 copy

1

2


Comments

Loading Facebook Comments ...

Post a new comment