Despre o gradina tropicala cu vegetatie luxurianta # The Laguna # Bali

iulie 31, 2016

In Bali, datorita naturii vulcanice a insulei, fertilitatea pamantului este ridicata, iar clima tropicala cu ploile abundente din sezonul rece si nu numai, creeaza climatul potrivit pentru o vegetatie luxurianta.

In vacante, imi place sa petrec ore intregi in mijlocul naturii, in special in acele locuri pline de vegetatie exotica. Nu ma incanta locurile aride, doar in cazul in care sunt plaje cu nisip fin si zone de scufundat paradisiace. Gradinile tropicale si plajele exotice cu ape turquoise se afla printre preferatele mele cand ma gandesc la vacanta ideala (exclud aici vacantele la ski unde adrenalina e la cote maxime!).

Din multitudinea de amintiri ce le pastrez in memorie exact ca intr-un hard disk plin cu foldere, gradinile paradisiace ale hotelului The Laguna cu piscinele aferente, raman cele mai apropiate sufletului meu. M-au incantat si alte cateva gradini luxuriante din Thailanda, Madeira si Spania, insa cele din Bali au ceva aparte, special. E locul unde am simtit cel mai pregnant miros de frangipani care m-a sedus iremediabil, locul unde plantele exotice au o alta infatisare decat cea pe care o stim din florariile autohtone, unde culorile vii ale florilor contrasteaza splendid cu verdele auriu, albastrui sau verdele praz al frunzelor de la nenumaratele plante ce par desenate, unul din acele locuri de pe Pamant care-ti confirma ca paradisul terestru exista cu adevarat! Veverite ce topaie nestingherite prin copaci, pasari cantatoare, insecte dar si soparle care ies agale la vanat si care iti pot taia calea oricand(am ramas muta de uimire la vederea uneia ce masura aproape 1 m!!), totul e intr-o perfecta armonie!

In general, intr-o gradina tropicala se regasesc elemente de construcție și piese de artă specifice culturii popoarelor care trăiesc în zona climaterică tropicală, preponderent Asia.

Foișoarele, statuetele ce au anumite semnificatii, podețurile, oazele de apă, fântânile și cascadele vor fi prezente într-o gradina tropicala. Totul are aspect natural, lemnul și piatra fiind materialele predominante, de aceea starea de bine, de relaxare este foarte pregnanta.

Iata cateva imagini care vorbesc de la sine despre superbele gradini tropicale ale hotelului The Laguna, Bali:

0 copy

2

4 mica

coperta mica

4a mica

4b

5a

6

6a

6b

7

8

9

1 mica

Outfit:

-rochie H&M

-sandale din piele lucrate manual-Africa

-bratari din lemn de tek-Africa

-ochelari Yves Saint Laurent

 

Pe curand,

Simona


Comments

Loading Facebook Comments ...

Post a new comment